020 5700 200 onderwijs@horlings.nl
Alt text for the image

Focus op schoolfinanciën

Decentralisatie, deregulering, functiemix, bekostigingsvormen, good governance, noem maar op. Onderwijs financiën zijn specifiek, complex en regelmatig  aan verandering onderhevig.

Dat vraagt om een accountant met deze specifieke kennis en ervaring. Dat zijn wij, al 35 jaar.

WE BEWEGEN MEE MET HET CONTINUE PROCES VAN VERANDERINGEN EN AANPASSINGEN

Als accountant, opererend in het dynamische veld van de onderwijsfinanciën, moet je pro-actief adviseren en continu anticiperen op veranderingen. We hebben dan ook intensieve contacten met OC&W de Inspectie en de administratiekantoren.
Horlings is een kantoor met meer dan honderd medewerkers. Bij Horlings Onderwijs Accountants werken we in een team van tien specialisten gericht op de ondersteuning van het primair- en voorgezet onderwijs.

Audit & Assurance

De jaarrekeningcontrole voldoet aan de gestelde wettelijke eisen. We geven een controleverklaring en een managementletter.
En daarnaast ook gebaseerd op bekostigings- gegevens een assurance-rapport.
Lees meer

IT Audit

Leerlingendossiers en andere waardevolle digitaal opgeslagen informatie moet adequaat worden beveiligd. De Horlings  IT-audit brengt de staat van de beveiliging van de digitale schooldossiers in kaart.
Lees meer

Admin & Beheersing

De administratieve organisatie en interne beheersing (AO/IB) wordt additioneel beoordeeld. Met het Horlings model handboek AO/IB is de organisatie in staat de  inrichting van de administratieve organisatie in huis te stroomlijnen.
Lees meer

Management informatie

Er ontstaat beter inzicht in de operationele kengetallen. Op school en op locatie niveau.  De  integrale financiële benadering zorgt voor een optimalisering van de rapportages en administratieve processen.
Lees meer

Schrijf u in voor onze Nieuwsbrief

We delen graag met u het  nieuws en wetenswaardigheden rond het thema onderwijs en financien.
ul hier onder uw emailadres en naam in en u ontvang School Financien in uw mailbox.
Uiteraard kosteloos

Een kennismakingsgesprek maken?

Natuurlijk kies je een onderwijsaccountant voor de specifieke expertise. Maar net als met een huwelijkspartner moet het wel klikken. Trek een momentje uit en we vertellen graag hoe we te werk gaan. Daarnaast delen we enkele praktijk cases met u. Bel voor een vrijblijvende afspraak of laat u gegevens achter.

ONDERSTEUNING SPECIFIEKE VERANTWOORDINGEN

Er worden aan de school regelmatig specifieke verantwoordingen gevraagd. Bijvoorbeeld in het kader van provinciale of gemeentelijke subsidies of afrekeningen m.b.t. bepaalde activiteiten.

Deze subsidies dienen regelmatig binnen een bepaalde termijn afgerekend te worden.
De verplichte controleverklaring  “financiële verantwoording.”  is vaak een voorwaarde In de subsidiebeschikkingen zijn vaak ook specifieke vereisten opgenomen die .. lees verder

Wat zeggen onze klanten

Wij zijn zeer tevreden over Horlings als de accountant van de Cornelis Vrijschool. Het contact is direct en snel. Zowel op algemene als op onderwijs specifieke accountantsvragen, geeft Horlings vakkundig en duidelijk advies.

Jasper Eenhorst, Cornelis Vrijschool

Het prettige aan de samenwerking met Horlings is dat we in principe één aanspreekpunt hebben. Horlings is deskundig en werken op een efficiënte manier zodat wij niet veel tijd en geld kwijt zijn aan onze accountant. Kortom, zeer tevreden.

Menno Lamme, Spinoza Lyceum

De accountants snel zijn ingelezen in onze bedrijfsvoering en dat maakt dat de controles snel en efficiënt verlopen. In geval van vragen weten we elkaar te vinden en kunnen we antwoorden op deze vragen vinden en/of problemen oplossen.

Miranda van der Meulen, Bureau Inzet

Bij Horlings hadden wij één aanspreekpunt wat heel prettig is. Er wordt snel gereageerd op onze vragen, de werkzaamheden zijn in kort tijdsbestek en efficiënt uitgevoerd. Men is meedenkend en deskundig. Wij zijn zeer tevreden.

Karin Sjaarda, Stichting AMOS