020 5700 200 onderwijs@horlings.nl

Over Horlings onderwijsaccountants

De onderwijsaccountants van Horlings zijn professioneel, betrokken en creatief. Ze denken met u mee en bieden beleidsondersteuning en inhoudelijke oplossingen.

Vanuit ons kantoor in Amsterdam werkt een vast team, dat gespecialiseerd is in dienstverlening aan onderwijsinstellingen. Wij hebben dan ook ruime ervaring met het uitvoeren van controles bij onderwijsinstellingen, zowel openbare, bijzondere, speciaal primair en voortgezet onderwijs. Wij controleren onderwijsinstellingen in het gebied dat zich uitstrekt over midden en west Nederland. Wij denken met u mee en bieden beleidsondersteuning en inhoudelijke oplossingen op het gebied van controle, verslaggeving, governance, administratieve organisatie, rechtmatigheidsvraagstukken, belastingen en subsidie verantwoordingen.

Horlings en Nexia Nederland – Een combinatie van voordelen van een groot en kleiner kantoor

Horlings is een accountants en belastingadvieskantoor met meer dan 80 medewerkers. Horlings maakt deel uit van een Nederlands accountants netwerk, Nexia Nederland, waaraan, naast Horlings, nog twee andere accountantskantoren zijn verbonden:

 • KroeseWevers – een accountants- en belastingadvieskantoor van circa 275 medewerkers in het oosten van het land
 • Koenen & Co een accountants- en belastingadvieskantoor kantoor van circa 270 medewerkers in het zuiden van het land.

Samen hebben we een vaktechnisch bureau dat de kantoren met elkaar op het gebied van kennis verbindt. Zo is er het Nexia Nederland Onderwijs team, waarin specialisten op onderwijs binnen Nexia Nederland regelmatig kennis met elkaar uitwisselen. U combineert dus de voordelen van een groot kantoor (met kennis en kwaliteit) met de voordelen van een klein kantoor (persoonlijk, flexibel, korte lijnen en pragmatisch).

Aangesloten organisaties 

Horlings is ondermeer aangesloten bij de volgende organisaties:

 • AFM – Wij beschikken over een licentie voor de onafhankelijke controle van de jaarrekening
 • Belastingdienst – We hebben een convenant horizontaal toezicht afgesloten, waarmee er op diverse belastingterreinen makkelijker afstemming plaatsvindt met de belastingdienst
 • NBA – de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants
 • NBF – de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs
 • NOREA – de beroepsorganisatie van IT-auditors
 • SRA – Stichting Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten
 • NIRV – Vereniging Nederlands Instituut voor Register Valuators

Horlings houdt nauwe contacten met:

 • Ministerie van OC&W, bijvoorbeeld door actieve participatie bij de jaarlijkse onderwijsbijeenkomst voor accountants
 • Inspectie van het Onderwijs
 • Verschillende administratiekantoren

Als bestuurder wilt u resultaten. Wij bieden u door onze deskundigheid en flexibele werkwijze een resultaatgerichte aanpak.

Contact opnemen?

Geheel vrijblijvend

Drs Charles Rabe RA

Onderwijs accountant /partner. Expert in onderwijsfinanciën. Down to earth benadering. Fan van rationele oplossingen. Meer over Charles? Klik hier