020 5700 200 onderwijs@horlings.nl

Financieel management RvT en bestuur PO

Tijdens de workshop op de PO academie krijgt u onder andere een volledig inzicht in kostenstructuren, handige ratios, staat van baten en lasten en balansen.

Financieel Management voor leden van de Raad van Toezicht en bestuursleden PO
U weet alles van de onderwijskundige doelstellingen van de instelling. Om deze doelstellingen te bereiken is echter ook een goed inzicht in de financiën een vereiste. Wat bepaalt uw succes? Hoe analyseert u de cijfers en welke kosten kunt u beïnvloeden? Hoe krijgt u beter inzicht in de cijfers van de financiële afdeling?

Tijdens deze halfdaagse workshop krijgt u een volledig inzicht in kostenstructuren, handige ratios, staat van baten en lasten en balansen. Zo bent u in staat beter te sturen door onderwijskundige doelstellingen te koppelen aan beschikbare middelen. Een must voor ieder lid van het bestuur en/of de Raad van Toezicht!

Voor wie
Voor ieder lid van de Raad van toezicht en bestuurslid van een PO instelling die meer financieel inzicht wil krijgen en op basis hiervan tijdig wil sturen op resultaat.

Praktische workshop
Het niveau en het tempo van de workshop liggen hoog. De workshop biedt veel ruimte voor individuele vragen uit de praktijk. Na elk inleidend onderdeel volgt een mix van praktijktoepassingen, in de vorm van korte oefeningen en casestudies. U maakt kennis met praktische kengetallen/ratios, waarmee u beslissingen in de praktijk kunt toetsen en beoordelen. De kosten van de workshop bedragen € 695. U ontvangt daarnaast waardevol studiemateriaal.

Docenten

  • Cindy Rabe is accountant manager bij Horlings en is dagelijks bezig met controleren en adviseren van onderwijsinstellingen.
  • Charles Rabe is registeraccountant bij Horlings en heeft meer dan 15 jaar ervaring met controle en advisering van onderwijsinstellingen.

Aanmelden
Bent u geinteresseerd in deze workshop? Stuur een mail naar onderwijsseminar@horlings.nl o.v.v. de titel van de workshop. Lunch is inbegrepen. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Parkeren voor de deur is gratis.

Contact opnemen?

Geheel vrijblijvend

Drs Charles Rabe RA

Onderwijs accountant /partner. Expert in onderwijsfinanciën. Down to earth benadering. Fan van rationele oplossingen. Meer over Charles? Klik hier