020 5700 200 onderwijs@horlings.nl

Onderwijscontrole

Het protocol heeft als doel accountants te informeren, maar is daarnaast ook van belang voor de administratie en financiële processen.

 

Onderwijscontrole protocol 2012 – Update van veranderingen
Wij informeren u graag over het onderwijs controle protocol en de veranderingen. Dit protocol is in beginsel om accountants te informeren, maar is ook van belang voor uw administratie en financiële processen.

Voor 2012 staan onder meer de volgende onderwerpen op de agenda:

  1. Ontslag vergoedingen: bij boventalligheid en bij slecht functioneren
  2. Regeling Jaarverslaggeving Onderwijs (RJO) met  de aanpassing van model G in de jaarrekening en de definitieve verwerking van BAPO.
    Huisvesting PO – handhaving huidige wetgeving
  3. Bekostigingsgegevens VO: verplichte waarmerk bij het assurance-rapport is vervangen voor een batchnummer in het assurance-rapport. Wetswijziging oktobertelling voor tijdelijk buitenschool geplaatste schoolgaande kinderen
  4. Commissie Don actualiteiten over de kapitalisatiefactor
  5. Speerpunten  door de inspectie: het gebruik van dubbele BRIN’s PO/VO op één adres;, maatwerktrajecten BVE, dit gaat om stage plekken buiten de school; inschrijvingen van leerlingen bij de juiste PO/VO); consolidatie; beleggingsstichtingen.

Contact opnemen?

Geheel vrijblijvend

Drs Charles Rabe RA

Onderwijs accountant /partner. Expert in onderwijsfinanciën. Down to earth benadering. Fan van rationele oplossingen. Meer over Charles? Klik hier